5 coole activiteiten om met de kinderen te doen deze zomer!

|Top

"Mamaaaaaa, wat gaan we vandaag doen?" Klinkt die vraag je bekend in de oren? We kregen ze sinds de lockdown meer te horen dan ons lief is. De dagen van onze kleintjes vullen, vroeg om heel wat creativiteit. En nu het zomervakantie is, mogen we weer alles uit de kast halen om ze zoet te houden!

Gelukkig zijn recreatieve activiteiten nu weer mogelijk. Op zoek naar inspiratie om je kinderen bezig te houden? Wij delen hier groene en leuke activiteiten waar niet alleen klein maar ook groot van zal genieten!  

Om het nóg leuker te maken, kregen alle activiteiten hieronder het Green Key-label. Je kunt ze dus betalen met je Ticket EcoCheque. Om dit internationale label te krijgen, moesten de organisaties bewijzen dat ze inspanningen voor de planeet leveren. Ze moeten ook welbepaalde prestaties behalen wat betreft het verbruik en de besparing van water en energie, de preventie en het sorteren van afval … en zoveel meer!

Een geboren avonturier? Tuk op straffe sensaties? Dol op de natuur? Dan is deze activiteit je op het lijf geschreven!

Zet je schrap voor een reis door het bos in Aventure Parc in Waver! Op het programma: meer dan 24 parcours en 240 spelletjes in de bomen, een 320 meter lange tokkelbaan en 5 jumps die je door de lucht doen vliegen. 

Ga naar het grootste boomklimpark voor een dag vol adrenalinestoten!

Ontdek, experimenteer, speel … Laat het wetenschappelijk avontuur beginnen!

Gepassioneerd door wetenschap of nieuwe technologieën? Dan zal Technopolis je niet teleurstellen! Een voorproefje van de activiteiten: probeer een vliegtuig aan de grond te zetten, fiets in de lucht, ga paragliden in virtual reality of test de Goldbergmachine. Kortom, hier wacht je een interactieve dag vol proefjes en ontdekkingen. 

Hier halen waterratten hun hartje op!

Ontdek de fascinerende wereld van het water! In Hidrodoe in Herentals wachten je meer dan 100 unieke belevenissen. Een speelse, leerzame en leuke activiteit voor groot en klein! 

PS: neem je zwembroek of badpak mee, want die zou je wel eens nodig kunnen hebben!

Ontdek de 5000 dieren van de Antwerpse zoo!

Dit is een van de oudste en bekendste dierentuinen van Europa. De gebouwen en de tuin zijn trouwens geklasseerd als historische monumenten. 

Ontmoet pinguïns, olifanten, flamingo's, nijlpaarden, gorilla's, buffels, koala's en zoveel meer. Met de Skywalk word je getrakteerd op een prachtig panoramisch uitzicht over deze dierentuin uit de 19de eeuw. En wie weet zie je ook de schattige katberen!

De ZOO Antwerpen zet zich in voor natuurbescherming. Er zijn fokprogramma's en er wordt ook wetenschappelijk onderzoek gedaan. Ook wordt er gelet op een optimaal waterbeheer met zo weinig mogelijk verspilling.

Geniet van een groene uitstap en ontdek de prachtige streek van Malmedy

De jeugdherberg van Malmedy ligt in het prachtige natuurgebied van de Hoge Venen. Omdat ze zo dicht bij de natuur ligt, vind je hier ook een ecologische vijver. Ideaal voor als je er eens helemaal tussenuit wil om te relaxen. Natuurliefhebbers zullen hun geluk niet op kunnen! De mogelijkheden voor wandelingen of fietstochten zijn hier eindeloos.

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen