I Do It Myself !

|Lifestyle

Elk jaar als Kerstmis nadert, zijn we verheugd om ons interieur te versieren en wat magie in huis te halen. Naast het versieren van de boom en het ophangen van slingers in de woonkamer, besteden we vooral aandacht aan het decoreren van de tafel. We willen namelijk een warme, feestelijke en kleurrijke feesttafel voor onze gasten.

Net zoals een trouwjurk wordt de tafelversiering voor Kerstmis vaak maar één keer gebruikt … tot ze rechtstreeks de prullenbak invliegt. Daarom is het goed duurzame spullen te gebruiken bij het dekken van een trendy kersttafel.

Bianca van de blog Miss Wobie heeft besloten om de uitdaging aan te gaan en haar kersttafel, gemaakt van gerecycleerde materialen of items aangekocht met haar EchoCheques, met ons te delen. Hieronder vind je haar duurzame kersttafel.

Ben je ook van plan om een verantwoorde kersttafel te maken? Deel dan je creaties op Instagram of Facebook met de hashtag #GroeneWinter met vermelding van het @EdenredBelgium account.

Kerst, die heerlijke periode van het jaar komt er weer aan, hoera! Kerstbomen, lichtjes, cadeautjes, een beetje magie, kaarsjes, wat bling bling, familie en eten, veel eten… En dat eten wordt dubbel zo gezellig aan een feestelijke kersttafel, toch?

Ik had een hoopje Ticket EcoCheque waar ik in eerste instantie niet zo goed wist wat mee gedaan. Na een tijdje is al het elektro in huis lid en van de ecologische familie. Elk jaar een ecovriendelijke wasmashine kopen is een beetje te veel van het goeie toch? Na wat research blijkt dat je er een hele hoop andere dingen mee kan kopen. Zelfs dingen om je kersttafel mee te pimpen, hoe plezierig is dat! Wist je dat je alles in de Kringloopwinkel kan kopen met Ticket EcoCheque? Of dat je verschillende soorten materiaal waaronder verf en MDF kan aanschaffen met je Edenredkaart?! Als je wat rondkijkt gaat er een hele wereld open met toffe ecologische materialen.

Mijn plan? Een tafel versieren met allemaal ecospulletjes!

Tijdens het shoppen liet ik me wat gaan in de Kringloopwinkel en kocht ik een vaasje, borden, glazen, bestek, een tafellaken of iets wat toch dienst kan doen als tafellaken en een beeldje van de paus. Daarna ging ik naar de doe-het-zelf zaak om MDF en witte, turquoise en gouden verf.

Wil je ook graag een ecovriendelijke kersttafel?

1. In de meeste doe-het-zelf zaken kan je hout en MDF laten snijden op de door jouw gekozen afmetingen. Laat de dunste MDF plaat beschikbaar snijden in rechthoeken van 45 op 30 cm.

2. Geef de onderzetters een witte laag en laat goed drogen. Tamponeer met een vod blauwe verf op je onderzetters. Laat daarbij wat wit vrij.

3. Versier je onderzetters met wat extra bling bling door er met gouden verf krullewietjes op te zetten.

4. Geef je paus of een andere leuke kringloopvonst een feestoutfitje door het met gouden verf te pimpen.

5. Steek je kinderen in het werk en laat ze zoutdeeg maken met 1 deel water, 1 deel zout en 2 delen bloem. Laat ze kegeltjes maken en bak die ongeveer 3u op 100gr of tot ze droog zijn.

6. Geef je zoutdeegkegels een witte grondlaag en laat goed drogen. Eens ze droog zijn, dop je ze met hun puntje in de verf en laat de verf naar beneden druppen voor een leuk effect.

7. Giet (voorzichtig) wat verf in een vaas en draai traagjes rond zodat de bodem en delen van de zijkant bedekt zijn met een laagje verf.

Voila, alle onderdelen zijn klaar. Nu is het enkel nog een kwestie van alles op tafel te zetten, te gaan zitten en te genieten van een heerlijk kerstmaal met familie en vrienden!

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen