3 suikervrije snacks waarvan je kids zullen smullen

|Recepten

Wil je je kinderen een gezond vieruurtje meegeven of na een lange schooldag verwennen met een sweet treat waar ze voldoende energie uithalen?

Om ervoor te zorgen dat kinderen de nodige vezels, vitaminen en mineralen krijgen, kies je bij voorkeur voor producten die van nature suiker bevatten. Ook als jouw oogappel niet zo zot is van een stuk fruit, zijn er heel wat mogelijkheden. Deze evenwichtige kids-proof snacks maak je zonder moeite zelf thuis.

1. Pink yoghurt popsicles 

Als het op een stokje zit, werkt het: een gouden regel als het over eten voor kinderen aankomt. Wedden dat ook jij een potje yoghurt beter verkocht krijgt als er een stokje in zit? Yoghurt bevat veel goeds zoals eiwit, calcium en vitamine B12 en B2. Een licht en gezond tussendoortje dus, dat je in een handomdraai omtovert tot een smakelijke yoghurtlolly. Voor de fun – lees: een roos kleurtje – doen we er nog een portie rood fruit bovenop !

Dit heb je nodig voor 10 pink yoghurt popsicles :

  • 500 gr Griekse yoghurt
  • 300 gr rood fruit (zoals aardbeien of frambozen)
  • 2 el honing
  • ijslollymaker of plastic potjes
  • houten stokjes 

Zo maak je er een : 

  • Meng de ingrediënten in een blender en verdeel over de vormpjes.
  • Stop een houten stokje in het midden van elke popsicle.
  • Plaats de popsicles in de vriezer en laat ze minstens 4 uur opstijven.
  • Maak de popsicles voor gebruik los door de vormpjes even onder warm water te houden.

 

2. Dadelbonbons

Sna(c)kt jouw kid tijdens de koudere maanden naar iets met chocolade? Wij maken ze met pure chocolade gezoet met kokosbloesemsuiker, maar het lukt natuurlijk ook met de chocolade die jij in huis hebt. Het voordeel van kokosbloesemsuiker is dat het een trage suiker is waardoor je langer energie behoudt. De zoete toets komt van de gedroogde dadels. Die zitten overigens boordevol ijzer, kalium en andere mineralen en vitaminen.

Dit heb je nodig voor 20 dadelbonbons :

  • 20 gedroogde dadels, ontpit
  • 20 hazelnoten
  • 100 gr pure chocolade gezoet met kokosbloesemsuiker (die scoor je in de biowinkel met jouw maaltijdcheques van Edenred).

Zo maak je ze : 

  • Rooster de hazelnoten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn. Zo worden ze knapperig en extra smaakvol!
  • Snij de dadels door midden en stop een nootje in elke dadel.
  • Breek de chocolade in stukjes en smelt au bain-marie.
  • Prik de dadels op een vork en doop ze in de chocolade
  • Plaats op een bord of vlakke ondergrond en laat de dadels opstijven in de koelkast.
  • Bewaar je dadelbonbons in een afgesloten pot op een koele en donkere plaats.

 

3. Cornflake bites met pindakaas

Er zijn voedzamere alternatieven, zoals deze cornflake bites met gepofte rijst en pindakaas. Laag aan suikers en rijk aan vezels, vormen deze snacks het betere alternatief om je kids voldaan en aandachtig te houden. Je hebt bovendien snel een batch gemaakt waar je een week mee verder kan !

Dit heb je nodig voor 30 cornflake bites :

  • 50 gr (ongezoete) cornflakes
  • 20 gr gepofte rijst
  • 25 gr
  • pindakaas
  • 25 gr amandelboter
  • 3 el kokosolie

 Zo maak je ze :

  • Smelt de amandelboter, pindakaas en kokosolie op een laag vuurtje.
  • Roer er de cornflakes en gepofte rijst onder.
  • Laat het mengsel een halfuur afkoelen zodat het behandelbaar is.
  • Rol balletjes uit het mengsel van ongeveer 50 gram en laat ze verder opstijven in de koelkast.
  • Bewaar je cornflake bites in een afgesloten pot op een koele en donkere plaats.

 

De spreuk ‘jong geleerd is oud gedaan’ gaat net zo goed op voor gezonde voedingsgewoontes. Daarom is het belangrijk om aandachtig te zijn voor wat je kinderen eten, ook als tussendoortje.

Met deze ideeën kan je alvast aan de slag, maar weerhoud je er zeker niet van om zelf aan het experimenteren te gaan! Deel foto’s op onze Facebook- en Instagrampagina, wij ontdekken graag wat jij ervan maakt!

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen