3 hippe winkels waar je de mooiste planten koopt ... mét Ticket EcoCheque

|Lifestyle

De laatste tijd zien we de ene mooie bloemenwinkel na de andere opduiken in onze stadscentra. Het zijn heuse 'urban jungles' die steevast een uitmuntende service garanderen. En net die menselijke aanpak is een troef! Sommige winkels bieden zelfs warme snacks aan op het terras, terwijl andere dan weer inzetten op het verpotten van planten. Als kers op de taart laten we je graag kennismaken met drie fantastische winkels die bovendien ook Ticket EcoCheque aanvaarden. 🙌

Gruun, Brussel: voor mij een orchidee en een kopje koffie, alstublieft!

Als eerste brengen we een bezoek aan het ultraschattige Gruun in het gezellige Oud Korenhuis in het centrum van Brussel. Toen Lore Tiebout drie jaar geleden de deuren van haar winkel opende, kon ze meteen gebruikmaken van een groot terras met zo'n twintigtal zitplaatsen. De bar achteraan in de winkel serveert heerlijke koffie (gebrand bij de buren van Mok!), huisbereide ijsthee, een lekker stukje carrot cake van Taart Karamelle in Dilbeek ... En al die lekkernijen kun je betalen met Ticket Restaurant!

Fotograaf: Birgit Sterckx

Kato Van Boxem, de partner van Lore, stond ons te woord tijdens ons bezoek. De jonge vrouw vertelde ons dat er op dit moment niet zo veel toeristen langskomen. Toch zit het terras altijd stampvol, met dank aan de mensen die hier in de buurt wonen of werken. ''We hebben veel stamgasten!'', legt ze uit. Dat verbaast ons hoegenaamd niet 😉

Bij Gruun gaat niets verloren en wordt niets weggegooid! Daarom richtten Kato en Lore ook al snel een hoekje in met 'lelijke planten' die spotgoedkoop verkocht worden. Sommige klanten verrichten wonderen met die planten, zegt Kato: ''Er zijn klanten die speciaal daarvoor langskomen. Ze kopen de zieligste planten en zijn vastberaden om ze erbovenop te helpen. En dat werkt!'' Oef ...

Fotograaf: Birgit Sterckx

Gruun is de ideale winkel om een cadeautje te kopen, zowel voor jezelf als voor je geliefden. Tussen de hipste planten en allerhande potten in alle mogelijke formaten vind je zeker en vast het ideale cadeau. Bovendien biedt Gruun levering aan huis met de fiets aan in het Brusselse Gewest. Leuk toch, als je zo je cadeau kunt laten afleveren?!

Leuk toch, als je zo je cadeau kunt laten afleveren?! Uiteraard snuisterden we maar wat graag nog even tussen de Calathea's en de cactussen. We gingen dan ook niet met lege handen naar huis, maar wel met een prachtige Maranta Fascinator van € 11,95 en een trendy pot in terrazzostijl van € 82,95 (maar je vindt er ook potten van enkele euro's, hoor!).

En last but not least: Gruun aanvaardt ook de papieren Consumptiecheque. Heb je er zo nog een paar liggen? Dan weet je waar naartoe 😉

Fotograaf: Birgit Sterckx

📍 Oud Korenhuis 36, Brussel

⏲️ Open van maandag tot en met zondag van 10 tot 18 uur

🖱️ www.gruun.brussels

Jamu, Namen: koop een Calathea, verpot je yucca ...

Bij Jamu in Namen geen koffiehoekje, maar wél een uitgekiend concept! Sleuren met zakken potgrond, meststoffen en grondverbeteraar (houtsnippers, turf, perliet, kokosvezels ...) is voortaan verleden tijd: bij Jamu kun je je planten gewoon in de winkel komen verpotten. Zo gebruik je dus alleen wat je nodig hebt! Handiger kan haast niet, zeker niet in de stad, waar de meeste mensen helemaal geen tuin hebben en dus ook niet veel plaats om zakken potgrond en meststof te bewaren. 

Maar dat is niet alles! JAMU is vooral de place-to-be in Namen voor een geslaagde, plantrijke inrichting. Cactussen, vetplanten, terraria, macramé, hangplanten, planten in pot ... Wie groene vingers heeft, waant zich hier in het aards paradijs! Woon je op minder dan twintig kilometer van het centrum van Namen? Dan levert Jamu je aankopen gewoon bij je thuis (bij aankoop vanaf € 49). Je kunt je bestelling plaatsen via de webshop of gewoon even gezellig langsgaan uiteraard (bijvoorbeeld om een cadeau voor je favoriete collega uit te zoeken ;-)). Jamu biedt trouwens ook cadeaubonnen aan.

Het ervaren team van dit tuincentrum kwam ook op het idee om advies te geven over het plaatsen van kamerplanten. Wil je je kantoorruimte opleuken met planten? Dan kun je via het formulier op de website contact opnemen met de winkel. Het team beveelt je de geschikte planten aan (in functie van de locatie, de temperatuur ...) en verpot, levert en plaatst je nieuwe 'collega's'.

Zowel voor het verpotten van je planten als voor de aankoop van nieuwe pareltjes aanvaardt Jamu Ticket EcoCheque (enkel ter plaatse).

📍 Place Maurice Servais, Namen

⏲️ Open van dinsdag tot en met zaterdag van 11 tot 18 uur.

🖱️ www.jamu.be 

Wild, Puurs: bewonder de blauwe Mertensia en het prachtige design

Uiteraard hinkt Vlaanderen niet achterop wat betreft nieuwe 'urban' tuincentra. Wie bij Wild in Puurs binnenstapt, zal alles mee naar huis willen nemen! Natuurlijk kun je er ook betalen met Ticket EcoCheque. Deze winkel is enorm groot en staat tjokvol planten- en accessoirepareltjes: bloempotten, glazen stolpen, vazen, hangpotten ... Daarnaast vind je bij Wild sinds kort ook prachtige boeketten van gedroogde bloemen. Ook de inrichting      mag er zijn. Neem dus gerust een paar fotootjes. Wedden dat die je veel likes zullen opleveren op Instagram?!

Het laatste woord geven we aan de oprichters van Wild, Grees en Luc: ''Iedereen houdt ervan om buiten te zijn, in de natuur. Toch brengen we gemiddeld 80 % van onze tijd binnenshuis door. Door de natuur naar binnen te halen en de juiste planten te plaatsen, creëer je een aangename leef- of werkomgeving.''      

📍 Robert Verbelenstraat 39, Puurs (tussen Gent en Antwerpen)

⏲️ Opgelet: alleen open in het weekend! Op zaterdag van 10 tot 18 uur, en op zondag van 11 tot 16 uur.

🖱️ www.wildplantenpuurs.com

Heb je net zoals wij niet echt groene vingers? Dan koop je best planten die weinig onderhoud vragen. Meer informatie daarover vind je in onze vorige blogpost.

Vertel eens ... Op welke kamerplant of welk accessoire heb jij je oog laten vallen? Inspireer ons met een foto op de Facebook-pagina van Edenred of in een Insta StoryWe kijken ernaar uit!

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen