- Bijenwas in schijfjes of in korrels (of plantaardige was)
- Doek in natuurlijke vezel, zoals katoen of linnen (het doek mag geen plastic bevatten, vermijd dus polyester)
- Bakpapier
- Strijkplank
- Strijkijzer
Ziezo, nu ben je klaar om je bee's wrap te maken!
- Leg eerst een vel bakpapier op je strijkplank. Denk eraan: het vel moet groot genoeg zijn om je plank te beschermen en om te vermijden dat de was erop smelt. Zorg dat het bakpapier dus groter is dan je strijkplank!
- Snij een stuk stof af (je kiest zelf hoe groot) en leg het op het papier.
- Strooi een handvol was uit in het midden en vermijd de randen
- Bedek alles met een ander stuk bakpapier dat groot genoeg is. Dat zorgt ervoor dat de was het strijkijzer niet rechtstreeks raakt.
- Verwarm het oppervlak van de stof met het strijkijzer op gemiddelde temperatuur en ga van het midden naar de randen. De was zal smelten en je zult zien waar er was ontbreekt.
- Haal het bakpapier weg en voeg een beetje was toe waar dat nodig is. Leg het papier opnieuw op zijn plaats en strijk er nog eens over.
- Haal het bakpapier weg als de hele stof bedekt is met was.
- Laat het doek afkoelen op een droogrek met een wasknijper.
- Je verpakking op maat is nu klaar om naar believen te worden gebruikt en hergebruikt! Een bee's wrap kun je gewoon zo gebruiken, zonder extra hulpmiddelen. Heel handig dus. Wil je er een broodje in verpakken? Bedek het met je bee's wrap en hou het stevig vast: de warmte van je handen zal het op zijn plaats houden.