Verras op Valentijn met een DIY-cadeau

|DIY

Wil je jouw Valentijntje dit jaar eens écht van zijn of haar sokken blazen? Haal dan je beste DIY-skills boven en verras je lief met een zelfgemaakt cadeautje. Je hoeft helemaal geen superhandige harry of halve kunstenaar te zijn: met wat huis-, tuin- en keukenmateriaal en onze tips tover je zo een uniek cadeau mét persoonlijke touch klaar. Wedden dat je het hartje van jouw lover meteen sneller doet slaan? We vliegen erin!

1. Heerlijk ontspannen met zelfgemaakt badzout 🛀

Wat is er romantischer dan samen een ontspannend badje nemen? Zorg zelf voor de attributen met zelfgemaakt badzout. Meng een flinke schep zeezout of roze Himalayazout met een paar druppels essentiële olie naar keuze. Doe het mengsel in een glazen bokaal en hang er een kaartje met een lieve boodschap aan. Heb je geen geurolie in huis? Gooi dan een handjevol munt, citroenmelisse of lavendel in het badwater nadat je het zout hebt toegevoegd. Ook dat zorgt voor een zalig geurtje en maakt het geheel extra sfeervol.

Wat heb je nodig?

Zeezout, roze Himalayazout of Epsomzout
Een essentiële olie naar keuze (met een lekker geurtje!)
Glazen bokaal
Een lintje en stukje karton voor de persoonlijke boodschap

Het materiaal dat je nodig hebt voor deze verwennerij vind je bij Biosuperdeal. Goed nieuws, je kan er betalen met onze Ticket EcoCheque!

 

2. Heerlijke smoothie van aardbeien 🍓

Je geliefde verrassen met een romantisch ontbijtje op bed? Het is een klassieker die het altijd goed doet! Vergezel de klassieke croissant met boter van een smoothie in liefdesthema en geef deze zoete topper een mooi blozend kleurtje met enkele aardbeien.

Wat heb je nodig?

2 rijpe, bevroren bananen
2 kopjes sojamelk
Enkele aardbeien
Een bolletje vanille-ijs
Een eetlepel chiazaad
Een koffielepel agavesiroop

Gooi deze ingrediënten samen in de blender en klaar is kees! Je vindt ze bijvoorbeeld bij Origino, jij en je Ticket Restaurant zijn hier graag gezien! 😉 Serveer de smoothie in een mooi glas met een herbruikbaar rietje van Blabloom bijvoorbeeld. In deze winkel swipe je probleemloos je Ticket EcoCheque voor een vlotte betaling.

3. Zeg het met ’n romantisch kaartje 💌

Maak een gepersonaliseerde kaart voor jouw significant other, versierd met lieve boodschappen en grapjes die enkel jullie begrijpen! Plak een vel gekleurd papier op een stuk oud karton dat je in tweeën vouwt volgens het klassieke ontwerp van een wenskaart. Gebruik hiervoor een half A4-blad. Lijm vervolgens enkele voorwerpen op je kaart en schrijf er een leuke boodschap bij. Kies bijvoorbeeld voor twee puzzelstukjes en een romantisch bijschrift of maak het iets gewaagder met een paar lucifers en de boodschap ‘jij zet mijn hart in vuur en vlam’.

Wat heb je nodig?

Een stuk oud karton
Een vel gekleurd papier
Grappige voorwerpen, stoffen of accessoires
Superlijm
Een originele boodschap

Geen tijd meer om te knutselen? Wandel dan eens binnen bij Oxfam, zij hebben tal van leuke wenskaarten en leuke (en ethisch en ecologisch verantwoorde!) hebbedingetjes. Naar goede gewoonte ben je hier welkom met je Ticket EcoCheque.

4. Kopje koffie met een complimentje ☕

Grappige koffietassen bestaan er in overvloed, maar niets overtreft een zelfontworpen exemplaar!  Schrijf er met een watervaste stift een zeemzoete oneliner op of denk eens na welke hilarische fail van je partner je op een kop koffie kan vereeuwigen. Plagen is liefde vragen! 🙈

Zet je afgewerkte tas een halfuurtje in de oven, voorverwarmd op 350 °C. Goed laten afkoelen et voilà… Op Valentijn trakteer je je geliefde ‘s morgens op een lekkere koffie in een tas van eigen makelij.

Wat heb je nodig?

Porseleinen mok
Watervaste viltstift in eender welke kleur
Oven

Je blanco koffietas vind je bij Kwantum. Onze Ticket EcoCheque wordt hier aanvaard.

Wij zijn razend benieuwd naar jullie romantische creaties! Van wie krijg jij 10 op 10 voor het origineelste valentijnscadeau? Spread the love en tag ons in je foto’s op Facebook of op Instagram!

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen