TOP 10 van hotels om uit te proberen met je ecocheques

|Top

We mogen weer reizen en daar zijn we heel blij om!  

Het is zomer en we kunnen genieten van een heerlijke vakantie. Het programma? Dat is eenvoudig maar broodnodig: frisse lucht, een verandering van omgeving en boeiende ontdekkingen!  

Deze turbulente tijden hebben velen ervan overtuigd een 100% Belgische vakantie door te brengen. En weet je wat? Ze hebben groot gelijk! Ons land is rijk aan prachtige streken. Dus waarom zou je daar niet van genieten?  

Wij vonden voor jou 10 hotels in België die je met Ticket EcoCheque kunt betalen. Ze kregen allemaal het Green Key-label. Alle hotels met dit Green Key-label zetten zich in voor een meer duurzame wereld. Dus als je in zo'n hotel verblijft, doe je meteen iets voor het milieu!

Klaar voor de reis? 

Dolce - La Hulpe (4*)

Dit viersterrenhotel in het kloppende hart van het Zoniënwoud biedt talloze activiteiten om de zintuigen te prikkelen. De sleutelwoorden zijn natuur, welzijn en ontspanning! We hebben het getest en in dit artikel vertellen we je alles over onze leuke week-end.

De groene kant: het hotel spant zich in om de helende eigenschappen van dit majestueuze bos te beschermen voor de komende generaties. 

Website

Hostellerie Kemmelberg - Heuvelland (4*)

Dit panoramische hotel in Vlaanderen belooft je een adembenemend uitzicht op de 'Schreve', zoals de Frans-Belgische grens er wordt genoemd. Hier geniet je te voet of met de fiets met volle teugen van de natuur. Op de comfortabele terrassen smul je van een heerlijk diner terwijl je de prachtige panorama's van de Frans-Vlaamse vlakten bewondert. Tijdens de Eerste Wereldoorlog was dit de frontlinie. Hier heb je dus een afspraak met de geschiedenis én de natuur! 

Website  

Hotel Harmony - Gent (4*) 

Hotel Harmony ligt in het hart van het prachtige, bruisende Gent. Je vindt het vlak aan de rivier in de wijk Patershol, de oudste wijk van Gent. Dit is de ideale bestemming voor een op-en-top Belgische citytrip. Reken maar op een flinke dosis geschiedenis, cultuur en bezienswaardigheden!  

Website

Steigenberger Wiltcher's - Brussel (5*)

Hotel Steigenberger Wiltcher's ligt in de beroemdste laan van Brussel: de Louizalaan. Dit vijfsterrenhotel met een gevel uit de 19de eeuw staat garant voor een droomverblijf. Wedden dat deze mythische en historische plek je meteen zal betoveren? 

Website

Martin’s Klooster - Leuven (4*)

Martin's Klooster ligt pal in het historische centrum van Leuven. Een opwindende stad met een rijke geschiedenis, cultuur en gastronomie!  

Website

Hotel Van Der Valk - Brugge (4*)

Het Van der Valk Hotel Brugge-Oostkamp ligt in de charmante stad Brugge. Dit is het perfecte hotel voor wie romantiek en rust opzoekt.  

Liefhebbers van de Franse gastronomie zullen in hun nopjes zijn. Oostkamp en zijn populaire tafels brengen je smaakpapillen in vervoering. 

Website

Hotel Orange - La Louvière (3*)

Hotel Orange neemt je mee op een bijzondere reis. Hier word je ondergedompeld in een eeuwenoude folklore: de carnavals van het 'Centrum', een streek in Henegouwen. 

Maar in het hotel is het ook heerlijk eten. Je hebt hier 3 formules onder de noemer 'La Tablée' en een relaxatieruimte aan de bar. 

De groene kant: het hotel werd gebouwd volgens de strengste isolatienormen. Ook voerde het maatregelen in om verspilling tegen te gaan en het ecosysteem te beschermen. 

Website

Hotel Agora Grand Place - Brussel (3*)

Hotel Agora Brussels Grand Place is in Brussel ondergebracht in een historisch gebouw uit 1696. Dit gloednieuwe hotel geeft om het milieu. Zijn ideale ligging biedt je vlot toegang tot alle bezienswaardigheden van de hoofdstad! 

Website

Hotel & Aparthotel Alizé - Mouscron (4*)

In het centrum van Moeskroen ligt het moderne en comfortabele Hotel & Aparthotel Alizé Mouscron. Je kunt er gratis gebruikmaken van de sauna en een fitnessruimte. 

Website

Soll Hotel - Koksijde (3*)

Dit familiehotel met drie sterren ligt vlak bij het strand van Koksijde. 

Website

Welk hotel ga jij uitproberen met je Ticket EcoCheque? 

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen