Oud brood toch nog gebruiken? Dat doe je zo!

|Food

Zie jij er ook zo tegenop om restjes oud brood in de vuilnisbak of op de composthoop te kieperen? Dan is dit recept van chef-kok Pierre Piwonski van restaurant Les Compagnons in Elsene iets voor jou!

Wat heb je nodig

180 g oud brood
1 ei
110 g zachte boter, het liefst gezouten
80 g rietsuiker
Enkele stukjes chocolade (optioneel)
Bereiding:
  • Scheur het oud brood in grove stukken en leg ze op een ovenplaat.
  • Bak 10 minuten op 180 °C tot het brood mooi goudbruin is.
  • Laat het brood afkoelen en mix het fijn tot bloem/paneermeel.
  • Doe de 'bloem' in een grote kom, samen met het ei, de boter, de suiker en de chocoladestukjes. Meng goed.
  • Verdeel dit deeg over enkele ingevette vormpjes.
  • Zet de gebakjes 20 minuten in de oven op 170 °C.
  • Laat ze afkoelen en haal ze daarna uit de vormpjes.
  • Ideaal om mee te nemen of als heerlijk dessert in combinatie met compote, mascarponecrème of yoghurt en een beetje honing!

Tip: als je oven toch al aan staat, kun je net zo goed nog wat andere dingen bakken!

 

Heb jij dit recept getest? Post er dan een foto van op onze Facebook-pagina!

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen