Optimaliseer jouw renovatiebudget met Edenred Eco!

|Home

Klaar om je huis om te toveren tot een ecologische oase zonder je portemonnee te plunderen? Dit jaar is het moment aangebroken om actie te ondernemen en Edenred Eco staat klaar om je te helpen bij deze groene transitie. In dit artikel delen we een aantal adviezen om je thuis zowel ecologischer als economischer te maken!

Alle producten en diensten voor isolatie

Het spreekt voor zich dat een goede thermische isolatie de sleutel is tot het realiseren van aanzienlijke energiebesparingen. Volgens Wikipower kan een niet-geïsoleerde zolderruimte leiden tot wel 30% warmteverlies. Wil je dus stevig besparen, dan moet isolatie bovenaan je to-do-lijst staan.

 
 

Superisolerend dubbelglas

Superisolerend dubbelglas isoleert beter dan standaard dubbelglas, dankzij een laag gas tussen de twee glasplaten en een film van ijzeroxide. Hierdoor geniet je van een aanzienlijk lagere energierekening. Het installeren van superisolerende dubbele beglazing kan je 8% laten besparen op je energieverbruik in vergelijking met standaard dubbele beglazing en 16% in vergelijking met enkele beglazing; een investering die zowel goed is voor het milieu als voor je portemonnee!

Merk op dat er ook driedubbelglas bestaat, maar dat je daarvoor een groter budget moet voorzien.

Toilet met dubbele spoelknop & waterbesparende kranen en douches

Om jou een idee te geven: de installatie van een toilet met een dubbele spoelknop bespaart 16 liter water per persoon per dag, wat neerkomt op een besparing van 5800 liter water en 29 euro per persoon per jaar.

Het spreekt voor zich dat je dit kunt aanschaffen met Edenred Eco. 😉

Hout met het PEFC- en FSC-label

De FSC- en PEFC-labels staan voor hout afkomstig uit "duurzaam" bosbeheer dat niet bijdraagt aan ontbossing. Voor een houten terras, vloer, houten kozijnen of zelfs een houten huis, is het dus beter om hout met het FSC- of PEFC-label te kiezen.

Geef, indien mogelijk, de voorkeur aan Belgisch hout om lange transportroutes te vermijden.

Warmtepompen, zonnepanelen, zonnecollectoren en zonneboilers

Wist je dat het combineren van een warmtepomp met zonnepanelen je energiekosten drukt. Wanneer ze gecombineerd worden, wordt de overdag geproduceerde elektriciteit namelijk direct gebruikt om de compressor van de warmtepomp te laten draaien.

Calorimeters

Calorimeters zijn apparaten die het energieverbruik registreren en meten. Met dit systeem heb je een beter inzicht in je energierekening en kun je je energieverbruik beter beheren.

Regenwateropvangtanks

Het zou echt zonde zijn om geen gebruik te maken van gratis regenwater! Door regenwater op te vangen, help je niet alleen overstromingen te voorkomen, maar bespaar je ook 20 tot 40% op je waterrekening.

Hoe? Door het opgevangen water te filteren en te hergebruiken in de tuin, voor de was, schoonmaak of zelfs voor je toiletten.

Verwarmingregelsystemen en domotica-installaties

Deze systemen stellen je in staat om je energieverbruik slim te reguleren. Aangezien het verlagen van de verwarmingstemperatuur met één graad een energiebesparing van 7% oplevert, is het onnodig om dezelfde binnentemperatuur te handhaven bij afwezigheid.

Groendaken

Naast het feit dat ze goed isoleren tegen warmte en kou, beschermen ze jouw dak tegen UV-stralen, vorst en sneeuw en verlengen daarmee de levensduur ervan. Groendaken zorgen ook voor minder geluidsoverlast van buiten en bieden extra ruimte om groenten en kruiden te telen of gewoon om te ontspannen in de zon. 😉

Maar de lijst stopt hier niet! Je kunt ook het volgende aanschaffen:

  • Honingraat grasdallen en waterdoorlatende bestrating
  • Producten voor de isolatie van waterleidingen
  • Energiebesparingsbeheer apps (mobiel/tablet)
  • Isolerende gordijnen
  • Bomen en planten
  • Buitenzonwering en reflecterende isolatiefolie
  • Hoogrendementsketels
  • Thermostatische kranen en ventielen
  • Doorstroombegrenzers
  • Rolgras, en nog veel meer!

Vergeet niet dat je naast Edenred Eco jouw budget ook kan verlichten met subsidies die de overheid verleent voor duurzaam bouwen. Voor meer informatie, bezoek de volgende link als je in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest woont. En de volgende link als je in het Vlaams Gewest woont.

Zal Edenred Eco nuttig zijn voor jouw project? Welke besparingen heb je al kunnen realiseren dankzij Edenred Eco? Deel jouw ervaringen en projecten op onze Facebookpagina of door ons te taggen op Instagram!

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen