Onze favoriete thees

|Top

Na water en koffie drinken we met z'n allen het vaakst thee! Warme thee, ijsthee of thee met een smaakje: allemaal zijn ze goed voor je gezondheid. Elke thee bevat bovendien andere stoffen. Naar hartenlust afwisselen is dus de boodschap.  

Als grote theeliefhebbers zijn we altijd op zoek naar nieuwe theesoorten. Daarom vertellen we je vandaag graag over onze vijf favoriete thees, die je uiteraard ook met Ticket EcoCheque kunt betalen! 

Biologische groene thee met munt van Carrefour

Dé basic aller basics: groene thee met munt! Hij is heel licht en dus perfect voor bij het ontbijt. Als dat geen goed begin van je dag is! Aangeraden wordt trouwens om je groene thee vóór of na je maaltijd te drinken. Drink je hem vooraf, dan worden voedingsstoffen beter opgenomen. Na de maaltijd zuivert groene thee je lichaam en stimuleert hij je spijsvertering

Nog een leuk extraatje? Hij kost amper € 1,25!  

‘Ginger Cool Bio’-thee van Teatower

Teatower heeft voor ieder wat wils. Wie de nostalgie voelt opborrelen bij de gedachte aan een avondje uit, kan zelfs genieten van een kopje thee met de smaak van pina colada. Ja, echt waar! Onze favoriet is evenwel de ‘Ginger Cool Bio’-thee met citroen en gember. Die heeft een zurig, superverfrissend aroma.  

Wist je dat ... thee niet altijd op dezelfde temperatuur gedronken wordt? Je moet namelijk de juiste temperatuur kiezen voor de theesoort! Deze thee laat je bijvoorbeeld 2 tot 3 minuten trekken op 75 °C. Daarna kun je hem warm of koud drinken. In de zomer is deze thee OVERHEERLIJK met een paar ijsblokjes. Van verfrissing gesproken! 

Over Teatower 

De thees en infusies worden ontwikkeld en verpakt in Baillonville in België. Daarnaast zet het merk zich in voor het milieu. De thees van Teatower bevatten gegarandeerd geen pesticiden, kunstmatige aroma’s, additieven, bewaarmiddelen of ggo’s. De theezakjes zijn bovendien gemaakt van maiszetmeel en dus biologisch afbreekbaar

Het merk Teatower is verkrijgbaar op de website SeBio, waar je online kunt betalen met Ticket EcoCheque!  

De ‘Classic Chai’ van Yogi Tea

Yogi Tea is gespecialiseerd in kruidenthees. Mag je kruidenthee ook weer niet té kruidig zijn? Dan is de ‘Classic Chai’ iets voor jou! Kaneel, kardemom, gember, kruidnagel en peper spelen de hoofdrol in deze thee. Geniet ervan ’s avonds voor de tv, met een blokje pure chocolade erbij. Overheerlijk!

Yogi Tea is een bijzonder geëngageerd merk dat verkocht wordt in biowinkels. De thees bevatten geen kunstmatige ingrediënten, smaakversterkers of genetisch gemodificeerde organismen. Bovendien worden ze 100% CO2-neutraal per schip vervoerd! Kortom, wie Yogi Tea koopt, doet niet alleen zichzelf maar ook Moeder Natuur een groot plezier! 

Nog een leuk extraatje? De spreuken op alle theezakjes. 

Wil je graag meer te weten komen? Op deze website vind je meer info over hun engagement voor het milieu.  

De ‘Organic Breakfast Black Tea’ van Touch Organic

Zoals de naam al doet vermoeden, drink je deze zwarte thee het best ’s ochtends.  Hij bevat namelijk meer theïne dan andere theesoorten. Met een schijfje citroen erbij is hij nog lekkerder! Heb je in de winter last van keelpijn? Voeg er dan wat honing aan toe.  

Je kunt je thee trouwens infuseren met tal van ingrediënten. In een vorig artikel deelden we al onze geheime recepten voor gearomatiseerd water.

Wel, diezelfde combinaties kun je gerust ook met thee maken. Fruit, groenten, bloemen: aan jou de keuze! 

‘Infusion Orange Cannelle’ van Terra Etica

Sinaasappel en kaneel, twee smaken die voor elkaar geboren zijn. Maar opgelet: het gaat hier om een kruidendrankje, en niet om thee. Je zult er dus eerder slaperig van worden dan energie van krijgen.  

Zoals we eerder al zeiden, heeft elke thee zijn eigen temperatuur. Dit drankje moet je daarom 4 tot 6 minuten lang infuseren op 95 °C

Kun je je lievelingsthee ook koud drinken? 

JA, natuurlijk! Alle thee kan ook koud worden gedronken. Maar maak niet de fout die veel beginners maken en laat je thee eerst in warm water trekken en daarna afkoelen. Besef wel dat koude thee niet altijd hetzelfde smaakt als warme thee. Aan jou dus om op ontdekkingstocht te gaan! 

Maar ... waarom kun je deze thees met Ticket EcoCheque betalen?  

Het antwoord op die vraag is heel eenvoudig: ze dragen stuk voor stuk het EU-biolabel. Dat logo herken je gemakkelijk aan de groene achtergrond en de witte sterren in de vorm van een blad. 

En jij? Wat zijn jouw favoriete theesoorten? Vertel er ons ALLES over op onze social media!   

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen