Mmm, zelfgemaakte chocoladetwists!

|Recepten

Come on, let's chocoladetwist again! Want deze zondagochtend wordt anders dan alle andere: we beginnen de dag feestelijk met een uitgebreide brunch. Haal je mooiste borden uit de kast, doe je schort om en ... aan de slag! De ster op tafel? Dat zijn de chocoladetwists. Je kinderen, partner, vrienden én natuurlijk je eigen smaakpapillen zullen er geen genoeg van krijgen!

Aantal: 8 twists

Moeilijkheidsgraad: makkelijk

Budget:

Voorbereiding: 1 uur

Bereiding: 15 min.

Aan de slag!

Wat heb je nodig voor het deeg?

250 g bloem
100 ml lauw water
20 g gist
1 heel ei
1 eigeel
75 g boter
20 g fijne kristalsuiker
5 g zout
Stukjes kookchocolade

Wat heb je nodig voor de banketbakkersroom?

500 ml melk
110 g fijne kristalsuiker
60 g pudding
Bereiding van de banketbakkersroom
  • Verdun de pudding met een scheutje melk.
  • Meng de suiker met de rest van de melk en breng aan de kook.
  • Neem de pot van het vuur en giet de pudding erbij.
  • Breng zeer snel aan de kook en laat de room afkoelen met plasticfolie erover.
Bereiding van de chocoladetwists
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Meng de gist, het water en het ei in een keukenmachine of slakom.
  • Voeg geleidelijk de bloem, de boter, de suiker en het zout toe, en meng alles.
  • Kneed het deeg 5 minuten lang tot het homogeen en glad is.
  • Bedek het deeg met plasticfolie en laat ze 10 minuten rusten. Haar volume verdubbelt in die tijd.
  • Rol het deeg uit tot een rechthoek van 3 mm dik.
  • Smeer banketbakkersroom op de helft van het deeg. De precieze hoeveelheid kun je zelf kiezen, maar de laag room mag niet dikker zijn dan 1 cm.
  • Strooi stukjes kookchocolade overal over de room.
  • Leg de 'lege' deegkant over de andere kant en sluit de rand.
  • Snij het deeg in 8 stroken van 5 cm.
  • Draai de deegstroken tot 8 twists en leg ze op een bakplaat. Laat ze 20 tot 30 minuten rusten tot hun volume verdubbeld is.
  • Bestrijk de twists met eigeel, zodat ze mooi goudbruin bakken.
  • Zet ze 12 tot 15 minuten in de oven op 200-210 °C.

Voor dit supergemakkelijke recept dat zelfs bij de grootste banketbakkers in de smaak valt, hebben we hulp gekregen van meester-banketbakker Julien Laurent. Met banketbakkerij Pâtes et Patons organiseert hij bakkerij- en banketbakkerijworkshops voor iedereen die lekker thuis aan het bakken wil slaan met handige tips en trucs van een professionele kok. De workshops duren meestal drie tot vier uur, afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van het recept.

Wil je meer weten over Julien, zijn workshops en zijn recepten? Neem een kijkje op zijn Facebookpagina!

Wil je een plekje in een workshop reserveren, stuur dan een mailtje naar 👉 info@patesetpatons.be. Maar opgelet: Julien is helemaal volgeboekt tot januari 2022. Wees er dus snel bij!

 

Heb je dit recept gemaakt? Krijg je geen genoeg van deze chocoladetwists? Deel je creatie dan met ons op onze Facebookpagina!

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen