Kersentaartjes voor het hele gezin!

|Recepten

Warm weer, terrasjes, zwembaden, zon, vakantie ... De kersentijd is aangebroken 🍒 Met hun mooie rode kleur en zachte, zoete vruchtvlees kun je er moeilijk aan weerstaan! En dat hoeft ook niet!

Onze meester-banketbakker Julien (die je ondertussen wel kent) heeft voor jou een lekker recept voor kersentaartjes bedacht.

En de kers op de taart? Je kunt er mateloos van genieten. 😀 Daar gaan we!

Moeilijkheidsgraad: gemiddeld

Budget: €€

Voorbereiding: 60 min.

Wachttijd: 1,5 uur 

Dit heb je nodig voor 8 tarteletjes:

125 g zachte boter
125 g bloemsuiker
250 g gezeefde bloem
1 ei
een snufje zout
kersen
½ liter melk
110 g fijne kristalsuiker
60 g banketbakkersroom
Muntblaadjes
Metalen dessertpotjes
Voorbereiding van het deeg
  • Meng de zachte boter, de bloemsuiker en het zout. Voeg het ei en de bloem toe. Het deeg moet snel gevormd worden en mooi glad zijn.
  • Verpak het deeg in plastieken folie en laat het 1 uur in de koelkast rusten.

Tip van de chef: als je geen uur wilt wachten, gebruik dan fijne kristalsuiker in plaats van bloemsuiker.

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Rol het deeg uit en snijd er cirkels uit die 1 cm groter zijn dan je bakvorm.
  • Leg de deegcirkels in de bakvormen en prik met een vork gaatjes in de bodems.
  • Laat 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Bak de taartbodems gedurende 15 tot 18 minuten op 180 °C.
  • Haal ze ten slotte uit de bakvormen en laat ze afkoelen op een rooster.
Voorbereiding van de pudding
  • Los de pudding op in een beetje melk.
  • Voeg de fijne kristalsuiker toe aan ½ liter melk.
  • Breng aan de kook.
  • Haal het mengsel van het vuur en voeg de pudding toe.
  • Warm opnieuw op tot het weer kookt.
  • Laat de crème afkoelen met een plastieken folie dat in contact moet komen met de crème.
Voorbereiding van het taartje
  • Bedek je taartbodem met een laag pudding.
  • Schik je verse kersen erop in een cirkel.
  • Versier je taartje met een klein muntblaadje.
  • Smakelijk!

Voor dit supergemakkelijke recept dat zelfs bij de grootste banketbakkers in de smaak valt, hebben we hulp gekregen van meester-banketbakker Julien Laurent.

Met banketbakkerij Pâtes et Patons organiseert hij bakkerij- en banketbakkerijworkshops voor iedereen die lekker thuis aan het bakken wil slaan met handige tips en trucs van een professionele kok. De workshops duren meestal drie tot vier uur, afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van het recept.

Zin om ze te ontdekken? Neem een kijkje op zijn Facebookpagina!

Voor andere recepten van Julien moet je hier zijn 👇

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen