Kaly Ora: ecologisch verantwoorde bad- en sportkleding

|Op bezoek bij

Op zoek naar een nieuwe outfit voor je yogales of loopsessie? Of een kwalitatief badpak voor je volgende vakantie? Dan vind je bij Kaly Ora vast wat je zoekt. In de webshop of in een van de partnerwinkels van dit duurzame merk vind je jouw ultieme comfortabele sporttenue of het tijdloze badpak van je dromen, waar je nog jarenlang plezier aan zult beleven.

Alle kleding is gemaakt van gerecycleerd plastic. Dit merk bekommert zich trouwens niet alleen om de planeet, maar ook om mensen: de productie verloopt volledig ethisch verantwoord. Bovendien is Kaly Ora onlangs toegetreden tot het Edenred-netwerk, waardoor al hun collecties in aanmerking komen voor ecocheques.

We dompelen je onder in de wereld van Kaly Ora. En pssst … onderaan vind je een WEDSTRIJD waarbij je kans maakt op een prachtige Kaly Ora loungewearset 🔥. Lees het hele artikel om de wedstrijdvraag correct te kunnen beantwoorden. 👇

Wie zit er achter Kaly Ora?

Achter Kaly Ora staan twee jonge Belgische vrouwen: Flore Carlier en Trang Nguyen. Ze zijn net als hun merk: sprankelend en zorgzaam. Ze houden allebei van ondernemen en reizen. Twee echte globetrotters die al enkele jaren in het buitenland werken.

Ze doorbreken graag de dagelijkse routine door nieuwe uitdagingen aan te gaan en nieuwe projecten te ontwikkelen. Een prachtig voorbeeld van vrouwelijk ondernemerschap waar we van kunnen leren! Hun visie op mode? "Duurzaam moet niet de uitzondering maar de norm zijn."

De trigger voor het ontstaan van het merk

Tijdens haar werk in een modebedrijf in Bangkok klikte het allemaal! Flore wilde milieuvriendelijke artikelen aanbieden die gemaakt zijn om lang mee te gaan, terwijl ze haar ecologische en sociale waarden in elke fase van het productieproces integreerde.

Haar strijdros: meewerken aan de bescherming van onze planeet en de vervuiling van plastic afval in onze oceanen verminderen! Het is door het combineren van haar passie voor mode met haar waarden dat ze op het idee kwam om een milieuvriendelijk merk van verstelbare en omkeerbare badmode te creëren.

Haar gerecycleerde stoffen worden gemaakt van plastic afval dat uit de oceanen wordt gehaald. Alle Kaly Ora producten worden ontworpen in familie-ateliers. Aanvankelijk ontwierp Flore enkel zwemkleding. Toen bundelde ze haar krachten met Trang, met wie ze in Bangkok had samengewerkt in dezelfde start-up. Samen besloten ze het productassortiment uit te breiden en sportkleding te ontwikkelen die als loungewear kan worden gedragen.

Waarom 'Kaly Ora'?

Flore wilde haar merk een unieke en betekenisvolle naam geven. Op een dag herinnerde ze zich de Griekse uitdrukking 'i ora i kali', wat zoveel betekent als 'Ik wens je het beste', die ze tegenkwam tijdens haar reis naar Kalymnos. 'Kaly Ora' is dan ook een eerbetoon aan dit prachtige Griekse eiland waar ze een onvergetelijke vakantie doorbracht. Met haar creaties wil ze deze uitdrukking graag tot leven wekken. 

Onze drie favorieten

In enkele klikken kun je een bestelling plaatsen in de webshop van het merk en vervolgens gewoon betalen met je ecocheques van Edenred. Dit Belgische merk ontwerpt sportkleding, badpakken en multifunctionele handdoeken. Het zijn stuk voor stuk tijdloze en tegelijkertijd modieuze modellen met strakke lijnen en mooie vormen, die jarenlang meegaan. Dit zijn in ieder geval onze drie favorieten:

  • Het topje met hoge kraag en de lange legging in de kleur 'salie': het perfecte ensemble voor comfort én stijl. De geribbelde stof voelt superzacht aan en het naadloze design garandeert een soepele en comfortabele pasvorm! Perfect voor de yogales, een rondje hardlopen of een dagje thuiswerken in loungewear. Deze artikelen zijn verkrijgbaar in drie maten: XS/S, M/L en XL/XXL.
  • Het omkeerbare badpak 'Aléria': twijfel je tussen twee kleuren? Dan is dit badpak écht iets voor jou! Aan de ene kant kastanjebruin, aan de andere kant prachtig terracotta. Aan jou de keuze welke kleur je vandaag draagt. Dit badpak is geschikt voor alle cupmaten, en de gerecycleerde stof voelt superzacht aan, rekt mee en laat je huid ademen. Dankzij de vormvaste technologie krijgt je lichaam mooi vorm.
  • Het strandlaken 'Artsy': gedaan met ruwe en oncomfortabele handdoeken! Het 'Artsy' strandlaken is supergroot, voelt heerlijk zacht aan én droogt ultrasnel. Alle strandlakens van Kaly Ora zijn gemaakt van 70 % gerecycleerd katoen en 30 % SEAQUAL plastic uit de Spaanse zeeën.

Met zijn bad- en sportkleding wil het merk Kaly Ora iets doen aan het plastic afval in de oceanen. Je kunt deze producten dus gewoon betalen met ecocheques. Fantastisch, toch?!

Welke producten in dit artikel spreken jou het meest aan? Heb je al gehoord van Kaly Ora? Voor meer tips en inspiratie om je ecocheques van Edenred te besteden, volg je ons gewoon op Facebook of Instagram.

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen