Kerstmis komt eraan en dat gaat gepaard met het verlangen naar goed eten. Kalkoen, petitfours of chocoladetaart, wat de gerechten ook zijn, iedereen probeert lekkere gerechten op tafel te toveren om zijn gasten te imponeren.
Onze neiging om uit te pakken met grote en uitzonderlijke maaltijden gaan vaak gepaard met een grote ecologische voetafdruk. Inderdaad, veel ingrediënten van onze kerstmaaltijden worden vaak geïmporteerd uit van overal ter wereld en zijn zelden seizoensgebonden of biologisch. Kortom, het is een maaltijd die de gasten zal behagen, maar niet noodzakelijk onze omgeving.
Toch zijn er oplossingen om lekkere gerechten te maken met een kleinere impact. Weet je niet hoe dat moet? Edenred deelt de tip van Carrie van de blog Spoon ‘n Spice, voor een duurzame kerstmaaltijd, volledig gemaakt met Ticket EcoCheque!
Heb jij een ecologische maaltijd klaargemaakt? Deel dan gerust je creaties en recepten op Instagram of Facebook via de hashtag #GroeneWinter met vermelding van het @EdenredBelgium account.
"Ik hou van lekker eten en van koken. Een tijdje geleden ben ik van de ene op de andere dag van vleeseter naar veganist gegaan. De meeste mensen dachten dat ik ging trachten te overleven op sla, wortelen en een paar graantjes. Ha! Geuss what, I’m not. Ik wil laten zien dat een gezond plantaardig leven (en daarbij nog gevarieerd ook) allesbehalve moeilijk is.
Toen ik de uitdaging kreeg van Edenred om met Ticket EcoCheque een feestmaal te maken was ik in de wolken.
Ik kon me uitsloven in de keuken én ik kon het veganisme nog eens extra in de kijker zetten. Wist je dat je bijna in alle grootwarenhuizen bioproducten kan betalen met ecocheques? Oke, heel eerlijk? Een echte uitdaging was het dus eigenlijk niet, een kerstmaal maken met ecocheques, want ik laat me bijna altijd gaan in het bio assortiment in de winkel!
Je kan trouwens ook heerlijke biowijntjes kopen voor bij je kerstmaal. Hupla, geen probleem meer om die Ticket EcoCheque op te krijgen me dunkt!"