Ecocheques, je trouwe reisgezel!

|News

De vogeltjes fluiten, de zon schijnt, de dagen worden langer … Ja, daar is de lente! Dit seizoen is meteen ook het startschot voor allerlei citytrips. 🥰 Waarom opteer je niet voor een milieubewuste minivakantie? Boek een ecologisch hotel. Kies een vervoermiddel met een lage uitstoot, zoals trein, bus, metro, e-step, e-scooter, elektrische wagen ... En betaal dit alles gewoon met je Ticket EcoCheque. Hoe leuk is dat! Kom, we maken samen een ritje... 👇

Tuut, tuut! De auto in! 🚗 🌍

Met je Ticket EcoCheque kun je ook een auto betalen, op voorwaarde dat je een deelauto gebruikt. Gelukkig hebben we Poppy! Euhm ... Poppy? Ken je onze nieuwe partner nog niet? Poppy, die in Brussel en Antwerpen rondrijdt? Hoog tijd dat we je hen even voorstellen. Zeker nu ze een wedstrijd organiseren. Het nieuws zal dus snel de ronde doen. 😉

Poppy in het kort ...

 • 650 wagens en 400 elektrische scooters in Brussel en Antwerpen
 • 200 elektrische steps in Antwerpen
 • Diverse modellen van auto's. Onze favoriet? De Seat Ibiza met twee tanks: een benzinetank die je gratis mag voltanken en een tank voor bio-CNG. Deze wagen is perfect voor smalle straatjes en gewoon supercool om mee te rijden!
 • Een voertuig oppikken/inleveren in een Poppy zone.

Hoe werkt het?

 1. Ga naar de website van Poppy.
 2. Kies je favoriete prepaid credit pack. Je moet op voorhand credits aankopen op de site om je ecocheques te kunnen gebruiken. Maar geen paniek! Je credits blijven twaalf maanden geldig. Met zo'n prepaid pack betaal je bovendien minder per minuut.
 3. Vul je gegevens in en kies 'betalen met kaart'.
 4. Je ontvangt een bevestiging per e-mail en je credits worden automatisch aan je account toegevoegd.
 5. Download de app om op pad te gaan.
 6. Kies je bestemming ... en weg ben je!

Waar ga je naartoe? Naar een belangrijke afspraak aan de andere kant van de stad? Naar een uniek plekje in België (je mag een wagen 72 uur gebruiken)?

Neem de trein en (her)ontdek alle uithoeken van België 🚆

België is een fantastisch land als je de tijd neemt om alles eens goed te bekijken. Heb je de onzichtbare kerk in Borgloon al eens bezocht? Of Le Tombeau du Géant ('graf van de reus') in Wallonië? Nee? Laat je verleiden ...

Reizen met de trein, dat is ... heerlijk onderuitzakken, genieten van de mooie landschappen en een partijtje Uno spelen (spreek wel op voorhand de spelregels af, kwestie van gekibbel onderweg te vermijden). Kortom, het leven op zijn best!

Sinds 2010 kun je je Ticket EcoCheque gebruiken voor de aankoop van tickets bij de NMBS, Thalys en Eurostar. Maar wees op tijd in het station, want dit kan alleen aan het loket. “Een retourtje voor ..., alstublieft.” Wie vult aan?

Je kunt deze cheques uiteraard ook gebruiken in de verkooppunten van De Lijn, MIVB en TEC (bus, tram en metro).

Ga net als echte #BelgiumLovers een weekje op ontdekking in eigen land! Geen inspiratie? Wij hebben een mooie route uitgestippeld!

Alle duurzame vervoermiddelen op één kaart 💳

Duurzame mobiliteit is aan een stevige opmars bezig. Fietspaden, e-scooters, e-steps en elektrische laadpalen duiken meer en meer in het stadsbeeld op. Bij Edenred volgen we deze trend graag op de voet. Al sinds maart 2019 kan je werkgever je een flexibel mobiliteitsplan op maat aanbieden. Dit budget geeft je de vrijheid om alle duurzame mobiliteitsopties te combineren, zonder dat je het per se zonder auto moet stellen. Maar hoe? Een woordje uitleg 👇

Met het mobiliteitsbudget biedt de werkgever zijn werknemer een maandelijks budget voor mobiliteit aan in ruil voor de 'klassieke' bedrijfswagen. Het is heel eenvoudig: als je je bedrijfswagen opgeeft, krijg je van je werkgever een budget dat je naar wens kunt verdelen over deze drie opties:

  1. een milieuvriendelijke wagen
  2. toegang tot alle duurzame vervoermiddelen dankzij een kaart en een app (De Lijn, MIVB, TEC, NMBS, Thalys, Villo, Poppy, Uber, Lime enz.)
  3. jaarlijkse uitbetaling van het niet-gebruikte saldo, waarop je een bijzondere belasting van 38,07% betaalt

  Klinkt zo'n mobiliteitsbudget je als muziek in de oren? Spreek je werkgever erover aan.

Gebruik jij een van deze duurzame mobiliteitsopties? Wat is jouw favoriet? Vertel er ons alles over op onze Facebook-pagina (@EdenredBelux)!

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

 • Dit artikel delen