Deco-ideeën om je tuin of terras te pimpen met ecocheques

|

Nu het zonnetje eindelijk in het land is, begint het bij velen te kriebelen om wat nieuwe decoratie aan te brengen met een ietwat zomerse toets. Heb je zelf ook een tuin, terras of balkon? Dan is dit artikel iets voor jou!

We vertellen je hoe je je buitenruimte nieuw leven inblaast met decoratie die je volledig met ecocheques kunt kopen. Om je te helpen hebben we een lijst gemaakt van de buitenvoorzieningen die je kan kopen met jouw Edenred-ecocheques en de winkels waar je ze kan vinden. Daarbovenop geven we je enkele tips en tricks om je decoratie zo goedkoop mogelijk te vernieuwen.

Hoe klein of groot je buitenruimte ook is, wat telt is dat je je er goed voelt. Zo wordt ze jouw favoriete plek om uit te rusten. Alle producten in dit artikel kun je met ecocheques kopen.

1. Lounge chair

Zodra de temperatuur begint te stijgen, is dit een onmisbaar zomeritem. Investeer in een kwaliteitsvolle stoel om zonder zorgen van de zomer te genieten. Plastic stoelen barsten snel en blijven vooral aan je huid plakken. Niet zo handig bij het zonnebaden.

Wij waren meteen verliefd op dit exemplaar: een prachtige lounge chair uit de collectie van ferm LIVING. Het frame is gemaakt uit gepoederlakt staal en de geweven polyesterstof was in een vorig leven nog plastic flessen. Half armstoel, half lounge chair ... Een ideale combo om een goed boek te verslinden of te nippen van een verfrissend drankje.

Met zijn neutrale kleur past deze stoel bij zowat elke decoratiestijl. Een doordachte en veelzijdige aankoop dus! En zodra de mooie zomer weer voorbij is, haal je hem gewoon naar binnen in je woonkamer.

2. Hangmat

De zomermaanden staan voor de deur en dan komt ook het zonnetje opnieuw piepen. Heb je een tuin of een terras? En doe je niets liever dan luieren in de zon? Bij een bevestigend antwoord op beide vragen zul je wellicht meteen dol zijn op de hangmat van het merk Fatboy, verkrijgbaar bij Livingdesign.

Voor deze hangmat hoef je geen touw of twee bomen te gaan zoeken, want je bevestigt ze gewoon aan het solide draagsysteem.

Geen doe-het-zelfwerk dus: deze hangmat in je tuin of op je terras installeren is echt kinderspel! Ideaal voor een dagje comfortabel genieten in de zon. Maar dat is niet alles, want deze hangmat is ook:

  • waterdicht en bestand tegen uv-licht – ze kan dus gemakkelijk hoge temperaturen aan
  • water- en vuilafstotend – uren schrobben is niet nodig, wat lauw water en neutrale zeep volstaan
  • makkelijk op te bergen – aan het einde van de zomer berg je ze makkelijk op in de meegeleverde draagzak

3. Tuinbanken en -tafels

Is je tuin of terras groot genoeg? Dan kun je er perfect een tuinbank en tuintafel plaatsen. Een onmisbaar duo om met familie en vrienden te genieten van de zomer bij een heerlijke barbecue of ander lekkers.

Wij kozen alvast voor de tuinbank van het merk King op e-woodproducts.be. Praktische informatie:

  • Deze bank is twee meter lang, waardoor je er met meerdere mensen op kunt zitten.
  • Je zet de bank snel in elkaar, in slechts 15 minuten. De twee pootstukken, het zitvlak en de rugleuning zijn al voorgemonteerd.
  • De bank is gemaakt van hout afkomstig van duurzaam beheerde bossen.

Vraag je je af welke kleur je kunt combineren met hout? Goed nieuws: bij een houten bank passen heel wat tinten.

Bij Brico zijn de mogelijkheden voor tuintafels eindeloos. Je hoeft alleen maar te kiezen voor een model met het ‘ecocheques’-logo. Inspiratie nodig? Dit zijn alvast onze drie favorieten:

De grootste troef van al deze tuintafels? Je kunt ze zowel buiten als binnen gebruiken. Ideaal voor wie in elk seizoen van mooie decoratie wil genieten.

4. Accessoires

“De details maken het verschil”, wordt weleens gezegd. En dat geldt zeker voor decoratie! Soms hoef je maar één klein element te veranderen om de hele sfeer van een ruimte om te gooien of ze een nieuw cachet te geven.

Wil je je terras, balkon of tuin wat meer pit geven? Dan zijn enkele decoratieve accessoires zeker welkom. Enkele ideeën:  

  • Kussens zijn heerlijk om in alle comfort te ontspannen in je arm- of ligstoel
  • Met een tapijt breng je je buitenruimte écht in vakantiesfeer
  • Zonbescherming in stijl met een parasol met franjes

Leuke decoratie voor weinig geld? Gebruik je ecocheques van Edenred in e-shops of in fysieke winkels gespecialiseerd in tweedehandsspullen zoals Troc.com. Van spiegels en sierpotten tot tuindecoratie en buiteninrichting. Voor paden, boorden of afsluitingen. Je vindt er alles wat je nodig hebt!

5. Verf en omheiningen

Soms hoef je de decoratie niet te veranderen, maar is gewoon wat opfriswerk nodig. Een likje verf op een muur of een meubel herschilderen voor een nieuwe look, zijn vaak al meer dan genoeg! Deze verf kun je met ecocheques kopen. Je hoeft alleen nog maar te kiezen welke je precies nodig hebt!

Van de zomer genieten in je eigen stukje groen, is leuk. Het beschermen tegen inkijk, is nog beter. Om nieuwsgierige pottenkijkers te vermijden, kun je tuinschermen plaatsen. Een ideale oplossing om wat privacy te garanderen.

 

Zo, dankzij dit artikel weet je hoe je de decoratie van je tuin, terras of balkon kunt pimpen. We deelden onze favoriete producten, leuke adressen die je ecocheques aanvaarden en zelfs handige tips om je portemonnee te sparen.

Nu is het aan jou! Hoe heb jij je buitenruimte al ingericht met ecocheques? Heb je decoplannen voor deze zomer? Deel je tips en tricks door ons te taggen op Facebook of Instagram.

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen