Dagje of weekendje weg in eigen land? Hier gebruik je je ecocheques!

|Reizen

Het Belgische binnenland telt tal van bestemmingen die inzetten op slow tourism of ecotourisme, met focus op natuur en duurzaamheid. Ideaal voor een dagje of een weekend ertussenuit, om de batterijen op te laden. Zo hoef je helemaal niet ver te reizen om er even helemaal tussenuit te zijn!

Op de website van Green Key vind je tal van inspirerende ideeën, waar je terecht kan met Ticket EcoCheque. Denk bijvoorbeeld aan gezellige b&b’s, hotels, vakantiehuisjes, campings, vakantieparken, kinderboerderijen… In dit blogartikel gaan we op zoek naar zeven ultieme tips! 

1. Vayamundo Oostende & Houffalize

Tijdens een verblijf in Vayamundo maak je kennis met het allerbeste van de Belgische natuur. In Vayamundo Oostende verblijf je in een all-in-hotel op de zeedijk, vlakbij het bruisende stadscentrum. In het hotel geniet je van een loungebar met zeezicht, een zwembad met wellness en een indoor speeldorp voor de kinderen.

Een verblijf in Vayamundo Houffalize is een echte verademing, midden in de natuurpracht van de Ardennen. De perfecte uitvalsbasis voor lange wandelingen of fietstochtjes in het groen. Voor de kinderen zijn er tal van activiteiten, waarin sport en spel centraal staan.

2. Design Hotel Hubert in Brussel

Een weekendje weg naar de hoofdstad? Hotel Hubert is een nieuw, no-nonse designhotel met ongeveer 100 kamers. Op minder dan 5 minuten wandelen van trekpleisters als de Grote Markt en de Beurs. Eindeloos shoppen doe je in de talloze trendy winkels en boetieks in de Nieuwstraat, Dansaertstraat of de Vlaamse Steenweg.

Honger? Stap gerust binnen bij Wolf, de hippe foodhub achter de hoek. Of bij de foodtruck in het hotel. En op de benedenverdieping van Hotel Hubert vind je The Foodmaker, waar je altijd terecht kan voor een vegan lunch of ontbijt!

3. Terhills Resort

Terhills is een uniek vakantiepark in Maasmechelen. Ooit was het deel van de enorme steenkoolsite. En dat is vandaag nog altijd duidelijk zichtbaar!

Boven op de oude steenkoolterrils kan je genieten van spectaculaire panorama’s op de Maasvallei en het Nationaal Park Hoge Kempen. Daar kan je urenlang wandelen en fietsen in de natuur.

Andere hoogtepunten: een tropisch zwembad, een avontuurlijke speeltuin, een mountainbike-parcours, een wellness-complex, een waterplas om te wakeboarden of waterskiën…

4. Abdij van Villers

De Abdij van Villers ligt in Villers-la-Ville, op een boogscheut van Brussel, in de provincie Waals-Brabant.

De imposante, eeuwenoude ruïnes van de abdij omvatten een statige abdijkerk, een oude brouwerij, een geurentuin en een molen. Op zoek naar rust? Dan kan je terecht op het Meditatiepad, in de tuinen van de abdij.

PS: mooi meegenomen is ook een bezoekje aan de wijngaard van de abdij. Dat kan van april tot september. De charmante wijngaard ligt binnen de muren van de abdij, en is aangelegd in terrassen.

5. Villa Tartine

Villa Tartine is een stijlvolle bed & breakfast in Puurs-Sint-Amands, die focust op duurzaam toerisme en het gebruik van bio-producten. Je verblijft er in het midden van de uitgestrekte velden.

De regio is een beetje onbekend én onbemind. Want het Scheldeland heeft verrassend veel te bieden: fietsen en wandelen langs de boorden van de Schelde en de talrijke aangrenzende natuurgebieden, een hapje en een drankje in één van de pittoreske dorpjes aan de Oude Schelde, een escape-ervaring in het nabijgelegen fort van Liezele…

6. Kasteel van Namen

Ooit al eens in een kasteel willen logeren? Dit is je kans! In het Kasteel van Namen waan je jezelf een echte kasteelheer of -vrouw! Het ligt op een boogscheut van het bruisende stadscentrum, naast de bekende Citadel van Namen. Het uitzicht over de Maasvallei is er adembenemend!

Tegelijk is het kasteel de uitvalsbasis van een gerenommeerde hotelschool. Ideaal om uitgebreid kennis te maken met de betere gastronomische keuken. De focus ligt op klassieke gerechten met een hedendaagse touch, gecombineerd met lokale en duurzame producten.

In de omgeving kan je urenlang wandelen in de natuur. Of fietsen, met één van de elektrische fietsen die het kasteel ter beschikking stelt.

7. De Blije Alpaca

Ooit al een keertje willen wandelen of knuffelen met een echte alpaca? Dan is dit jouw kans, bij de eigenaars van De Blije Alpaca in Lokeren! 

Het is een kleinschalige boerderij, met focus op dierenwelzijn en ecologie. De eigenaars verwelkomen je graag (op afspraak) met open armen voor een heuse meet & greet met hun schattigste alpaca’s. Al dan niet aangevuld met een picknick of ontbijt met lokale producten van de hoeve.

Ook scholen en groepen kinderen of jongeren kunnen er terecht voor een bezoek of verblijf!

 

Meer zien en beleven? Dat doe je met je Edenred-ecocheques! Hét startpunt van een onvergetelijke uitstap of een ontspannend verblijf in eigen land!

Wat is jouw geheime tip voor een dagje of weekendje ertussenuit? Deel gerust een foto of video op onze Facebook- of Instagram-pagina!

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen