Recept van zelfgemaakte cookies met havervlokken & banaan

|Recepten

Groot en klein kunnen niet zonder een lekker en gezond tienuurtje én vieruurtje. Tussendoortjes zijn namelijk ideaal om de kleine honger te stillen.

We willen almaar groener leven en kiezen daarom voor zelfgemaakte snacks mét bio-ingrediënten. De ingrediënten kan je in biologische winkels kopen of in sommige supermarkten.

We vroegen dus aan Sylvie Dejardin, onze voedingsdeskundige van het programma FOOD, om ons een gemakkelijke en gezond recept mee te delen om een super vier uurtje te kunnen eten.

Cookies met havervlokken & banaan

120 gram fijne havervlokken
2 nogal rijpe bananen
1 eetlepel honing
enkele chocoladedruppels van pure chocolade

Bereiding

Stap 1 : 

Snijd de bananen in schijfjes en plet ze vervolgens met een vork.

Stap 2 : 

Voeg er de havervlokken, de honing en de chocoladedruppels aan toe.

Stap 3 : 

Leg een vel bakpapier op je ovenplaat.

Stap 4 : 

Maak met de hand bolletjes van het mengsel en leg die op het bakpapier.

Stap 5 : 

Duw ze een beetje plat en sprenkel er een paar chocoladedruppels over. Nu mag je ovenplaat in de oven.

Stap 6 : 

Hup! Bak ze 15 minuten in de oven, op 180 graden.

Stap 7 : 

Laat afkoelen en smullen maar!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met voedingsdeskundige Sylvie Dejardin en het programma FOOD.

Meer info op http://www.food-programme.eu/

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen