Back to school: de eco-friendly checklist

|Zoom

Binnen enkele weken begint het schooljaar weer. Daar komen naar goede gewoonte nieuwe aankopen bij kijken die een hap uit je maandbudget nemen. Gelukkig komen er heel wat back-to-school essentials in aanmerking voor ecocheques.

Wist je dat er zelfs webshops zijn die ecocheques aanvaarden? Als je niet goed weet waar begonnen, helpen wij je graag verder met enkele tips. In deze fysieke en online winkels koop je milieubewust schoolgerief om het schooljaar goed in te zetten.

1. Alles voor lunch en tussendoortjes

Stuur je oogappel naar school met een gezonde lunch in een ecologische brooddoos. Deze doos van Monbento van BPA-vrij plastic verstuurt Kudzu zelfs in een plasticvrije verpakking!

Een bijhorende drinkbus? Die vind je bij Juttu. Ga langs in een winkel in je buurt en ontdek hun assortiment herbruikbare Dopper-flessen die in ruil voor ecocheques mee naar huis neemt.

Op Edenred Ecoshop vind je overigens ook mooie drankaccessoires zoals deze thermische kinderflessen en siliconen rietjes.

2. Duurzame opbergers

Is je kind toe aan een nieuwe boekentas? Ideaal als je wat ecocheques verdiend hebt! Je shopt er bijvoorbeeld deze tas gemaakt van gerecycleerde petflessen mee in de winkel van Living Design.

Of zoek online naar duurzame opbergers zoals een pennenzak of schattige sportzak uit gecertificeerd katoen.

3. Bureau-accessories

Een schaar, plakbandhouder of tekenlat? Tal van spullen waarmee je zoon of dochter naar believen kan knutselen vind je tweedehands in De Kringwinkel.

Verbruiksproducten zoals een gom koop je wellicht liever nieuw, maar hoeven daarom niet minder ecologisch te zijn. Zo bestaan er gommen uit natuurrubber.

Ook Ava zet in op ecologische bureau-accessories met plakband met gerecycleerd plastic.

4. Kaftpapier op de ecomanier

Bij elk schooljaar hoort een nieuwe agenda en een hoop nieuwe schoolboeken. Kaft ze met papier van kranten of tijdschriften om te consuminderen en budget uit te sparen voor ander leuks. Geen oud papier bij de hand?

Je kan ook gebruikmaken van gerecycleerd papier, waarmee je later nog cadeautjes kan inpakken.  

5. Schoolfiets

Ook met de fiets naar school gaan is goed voor het milieu. Moet je daarom een dure nieuwe fiets aanschaffen?

Tuurlijk niet: tweedehands kan ook perfect. Neem eens een kijkje in de kringwinkel of op de tweedehandsafdeling van Decathlon!

 

De mogelijkheden om je kinderen milieubewust back to school te sturen, liggen zoals je leest voor het grijpen. Het is gewoon een kwestie van je aankopen even te overwegen en te weten waar je met je ecocheques van Edenred terechtkan.

Zet jij het schooljaar op een ecologische manier in? Deel op Facebook of Instagram welke duurzame spullen jouw kleine spruit binnenkort meeneemt en tag ons!

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen