5 producten voor je huisdier die in aanmerking komen voor ecocheques

|

Wat lekkers als beloning of een designitem om z’n levensstijl te pimpen: je huisdier verdient ook wat. Wist je dat je je ecocheques van Edenred kan gebruiken om ‘m in de watten te leggen?

Dierenmerken zetten steeds meer in op duurzaamheid. Van praktische spullen gemaakt uit gerecycleerde materialen tot biologische voeding bestaan er zo heel wat manieren om je te engageren voor een betere wereld wanneer je keuzes maakt voor jouw hond of kat. We sommen 5 ideeën voor je op!

1. Houten hondenhok 🏠🐶

Wil je een plek creëren waar je hond kan schuilen voor de regen? Een houten hondenhok is niet alleen duurzaam maar staat ook nog eens leuk in je tuin. Dat hebben ze bij Oh Green goed begrepen.

Dit hondenhok is gemaakt van hout van hoogwaardige kwaliteit en werd behandeld om waterbestendig te zijn.

2. Voederbak uit plantaardig materiaal 🍽️

Plastic doet er duizenden jaren over om biologisch af te breken. Toch blijft het het meest gebruikte materiaal bij de productie van voederbakken. BecoPets bewijst dat het anders kan met een reeks eco-friendly pet bowls.

De BecoBowls, waarvoor Kudzu ecocheques aanvaardt, zijn 100% vervaardigd uit plantaardig afval. Hebben ze hun dienst bewezen? Dan zijn ze geheel composteerbaar!

3. Doorspoelbare kattenbakvulling 🐈

Omdat kattenbakvulling dierenziektes kan overdragen, mag het niet op de composthoop. Zit jouw restafvalemmer wekelijks gevuld met een hoop kattenbakvulling? Overweeg dan om over te schakelen op doorspoelbare kattenbakvulling.

Yep, dat lees je goed: tegenwoordig bestaat er kattenbakvulling zoals die van Almo Nature, die volledig biologisch afbreekbaar, composteerbaar en doorspoelbaar is. Let wel: het is de bedoeling om enkel de klonten en niet al het kattengrit tegelijk door te spoelen.

4. Vegan shampoobar 🧼

Net als je eigen reguliere shampoo, kan je die van je hond vervangen door een plantaardige bar. Weg met plastic verpakkingen en schadelijke sulfaten, welkom frisse, verzorgde vacht!

Kudzu verkoopt shampoobars voor een korte en lange vacht van Happy Soaps. Ze zijn gemaakt van quinoa en zorgen dankzij olijfolie voor de nodige hydratering.

5. Biologisch kauwbot 🦴

Om het gebit van je hond gezond te houden, geef je ‘m best regelmatig iets om op te kauwen. Kies bij voorkeur voor een biologisch kauwbot of een kauwsnack gemaakt van natuurlijke ingrediënten.

Da’s niet alleen gezonder voor je hond maar ook beter voor het milieu! Zo is deze bio bullepees de ideale traktatie die in aanmerking komen voor ecocheques.

 

De kleine dingen maken soms het verschil om duurzamer te leven. Met deze tips ben je alvast goed op weg om betere keuzes te maken voor jouw huisdier en je ecocheques van Edenred op een slimme manier te besteden.

Verwen jij jouw viervoetige vriend binnenkort met iets nieuws? We zien graag welke spullen je kocht op je stories. Tag ons zeker op Facebook of Instagram!

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen