3 herfstige soeprecepten die zelfs bij de jongsten in de smaak vallen!

|Recepten

Wanneer het buiten nat en koud wordt, gaat er niets boven een dampende kom lekkere huisbereide soep. Maar als je thuis kindjes hebt, weet je al dat het niet altijd evident is om ze soep te laten drinken. Sommige ouders moeten hun fantasie de gekste sprongen laten maken om hun kinderen te overtuigen hun kom leeg te drinken.

Zijn jouw kinderen geen soepfans? Laat je hoofd niet te snel hangen, want zelfs de jongste kinderen kun je leren soep lekker te vinden. Het geheim? Gebruik hun favoriete groenten en hou onze tips in het achterhoofd om je soep een onweerstaanbare smaak te geven!

Met onze 3 eenvoudige, gezonde én lekkere recepten is de soepkom van je kinderen in geen tijd leeg.

1. Appel-pastinaaksoep

Dit heb je nodig:

  • 3 pastinaken
  • 2 Granny Smith-appelen
  • 2 uien
  • 500 ml kippenbouillon (1 blokje bouillon opgelost in warm water)
  • 2 tl kerriepoeder
  • 10 cl verse room
  • Peper en zout
  • 1 snufje nootmuskaat
  • Olijfolie

Bereiding:

  1. Schil de appelen en de pastinaken en snij ze in kleine stukjes.
  2. Snij de uien en fruit ze ongeveer 2 tot 3 minuten in een kookpot.
  3. Voeg de pastinaakstukjes toe en meng goed. Giet de bouillon erbij en voeg indien nodig een beetje water toe tot de groenten onder water staan.
  4. Breng op smaak met peper en zout en laat ongeveer 15 minuten koken. Voeg de appelstukjes toe en laat nog ongeveer 15 minuten koken.
  5. Voeg het kerriepoeder toe. Mix de soep daarna tot ze een romige textuur heeft.
  6. Kruid af indien nodig en doe de room en het snufje nootmuskaat erbij.
  7. Smakelijk!

Tip van onze voedingsexperte:

Hoe zorg je ervoor dat de smaak van je soep zo goed mogelijk tot uiting komt en ze niet flets smaakt? Als je een lekkere soep op tafel wilt zetten zonder al te veel zout te gebruiken, kies dan voor:

  • Specerijen zoals kurkuma, kerriepoeder, nootmuskaat, ras el hanout, komijn, ...
  • Kruiden zoals oregano, koriander, basilicum, ...
  • Wortelgewassen zoals gember, ...

2. Prei-wortelsoep

Dit heb je nodig:

  • 3 preien
  • 3 wortelen
  • 1 aardappel
  • 1 ui
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Bereiding:

  1. Schil de groenten en snij ze in stukjes. Gooi het groen van de prei niet weg, dat is goed voor je gezondheid.
  2. Snij de ui in schijfjes.
  3. Fruit de ui een paar minuten in olijfolie in een grote kookpot.
  4. Voeg daarna de groenten toe, stoof even aan en zet ze vervolgens onder water.
  5. Laat 30 minuten koken en kruid het geheel vervolgens af. Mix tot een gladde soep.
  6. Je kunt ook croutons toevoegen.
  7. Aan tafel!

Tip van onze voedingsexperte:

Wil je je gerecht extra smaak geven, maar ben je geen fan van specerijen of kruiden? Dan zijn knoflook en uien je beste vrienden.

Deze twee ingrediënten verfijnen de smaak van je soep zonder ze te vervormen.

3. Vegan velouté van butternut en koraallinzen

Dit heb je nodig:

  • 1 butternut (of pompoen/kastanjepompoen)
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm gember
  • Verse koriander
  • Sap van 1 citroen
  • 100 g koraallinzen
  • 20 cl kokosmelk
  • Komijn
  • Peper en zout
  • 1 l water
  • Olijfolie

Bereiding:

  1. Snij de butternut in kleine blokjes.
  2. Snij de uien in reepjes en plet de teentjes knoflook.
  3. Giet een scheutje olijfolie in een kookpot. Fruit de ui en knoflook enkele minuten tot ze een beetje glazig zijn.
  4. Doe er daarna de gesneden gember en het citroensap bij.
  5. Wanneer alles mooi samen gefruit is, doe je er de butternutblokjes bij. Dek af en laat enkele minuten stoven.
  6. Voeg daarna de koraallinzen toe. Meng goed en giet er het water bij.
  7. Laat een klein halfuurtje koken en giet er daarna de kokosmelk bij.
  8. Wanneer de soep gekookt is, kruid je ze af en mix je het geheel. Werk af met gesnipperde koriander en dien zo snel mogelijk op.
  9. Je gezin krijgt er geen genoeg van!

Alternatives: 

  1. Om ongelukken te voorkomen, zet je de butternut 30 minuten in de oven. Daarna kun je hem moeiteloos snijden. Als je dit doet, moet je de linzen eerst 10 minuten koken en daarna de butternutblokjes toevoegen.
  2. Pimp je soep met in de pan gebakken spekblokjes (zonder vetstof!) en een beetje geraspte gruyèrekaas.

 

Soep is de ultieme herfst- en wintermaaltijd. En met deze drie recepten wordt het binnenkort het lievelingsgerecht van je hele gezin!

 

Welk van deze drie receptideeën klinkt jou het lekkerst? Wil je een van onze recepten uitproberen? Maak er een foto of story van en tag ons op Facebook of Instagram. We kunnen niet wachten om je creatie te zien!

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen